Tehokasta kalanetsintää - Furunon avulla

Furunon kalanetsintälaitteilla on pitkät perinteet. Furunon tarina on alkanut ensimmäisen kaikuluotaimen kehittämisellä.

Tehokasta kalanetsintää - Furunon avulla

FCV-588

Furunon NMEA-palkittujen digitaaliluotaimien kolmannen sukupolven ensimmäinen edustaja FCV-588 tarjoaa ensimmäisenä yksittäisluotaimena pohjantunnistusominaisuuden (BDS) yhdistettynä tarkkuuden uudelle tasolle nostavaan RezBoost-teknologiaan joka parantaa luotaimen luotaustarkkuuden jopa kahdeksankertaiseksi verrattuna perinteiseen suodatukseen.

BDS-toiminto taas kertoo käyttäjälle selkokielellä onko pohjassa kiveä, soraa, hiekkaa vai mutaa liikuttaessa syvyyksillä 5-100 m. RezBoost-teknologia toimii perinteisillä kaikuluotainantureilla ja toimintaperiaatteena on suodattaa pulssista kokonaan sivukeilan aiheuttama kuva pois jolloin vain tehokkain pääkeila hyödynnetään. Tämä mahdollistaa moninkertaisen tarkkuuden ja yksityiskohtien löytämisen joka aiemmin ei ole ollut mahdollista.

Laitteessa on myös kolmannen sukupolven Accu-Fish kalan koon tunnistus joka kertoo näytöllä numeroin kalakaiun koon joko senttimetreinä tai tuumina. Valittavissa on kalakaiuille korostustoiminto joilla voidaan merkitä neliöin, ympyröin tai kalakuvakkein havaittu kalakaiku vaikka kuvasta olisi suodatettu yksityiskohtia näytöltä vähemmälle. Lisäksi näytöllä olevaa historianäkymää voi pyöritettävän Gain-valitsimen avulla säätää kätevästi myös luotauksen jälkeenkin mikäli haluat tarkastaa jonkin juuri yliajetun kaiun. Näyttö on aurinkolasiystävällinen jolloin laitteen käyttö on helppoa kaikissa valaistusolosuhteissa avoimemmissakin veneissä.

Erinomainen kuvanlaatu, tarkka erottelukyky, digitaalinen signaalin prosessointi (Furuno Digital Filter) yhdessä pohjanlaadun erottelutoiminnon kanssa, kehittynyt ohjelmisto sekä Furunon kiistämätön tietotaito kaupallisten kaikuluotainten kehityksen kärkenä yhdistyvät tässä tuotteessa. 

Selkeästä ja kirkkaasta 8,4" värinäytöstä näet tilanteen kauempaakin ja NMEA 0183 liitännällä saat siirrettyä tietoja eri navigointilaitteiden välillä. Tässä ehdottomasti oman kategoriansa huipun terävin kärki ja taatusti varma valinta kaikkeen vapaa-ajan kalastukseen niin heitto-, veto- kuin passiivipyydyslajeihin. FCV-588:ssä voidaan valita lähetystehoksi 600W tai 1000W (RMS). Anturiliitin on tyyppiä Furuno 10-pinniä ja lisävarusteena on saatavana myös MB-1100 kytkentärasia jolla laitteeseen voidaan kytkeä vaikkapa ammattikalastuksessa yleisiä 1kW tehonkestoisia 50/200kHz kumiantureita tai muita ominaisuuksiltaan sopivia avojohtimisia antureita.

Pohjantunnistustoiminto (BDS) ei toimi kaikilla anturityypeillä. Toiminto vaatii 2 taajuusanturin joka asennettu suoraan kosketuksiin veden kanssa eikä esimerkiksi rungon lävitse toimimaan lasikuidun lävitse kuten anturimalli Airmar P-79.

Fcv 588 E

FCV-588

  • 8,4" erittäin kirkas polaroid-sopiva värinäyttö (640x480 VGA)

  • 50/200 kHz taajuudet

  • 600/1000 W RMS jatkuva lähtöteho, saatavana MB-1100 avoliittimeen tarkoitetuille 1kW antureille

  • NMEA 0183 sisään-/ulostulo

  • FDF-Furuno Digital Filter digitaalinen signaalinprosessointi mahdollistaen parhaan mahdollisen automaattisen kuvalaadun ja tarkkuuden.

  • Furuno ACCU-FISH kalan koon tunnistus

  • Furuno BDS-pohjanlaadun tunnistus (kivi, sora, hiekka ja muta) syvyyksillä 5-100m

  • Furuno RezBoost: jopa kahdeksan kertaa perinteistä luotainta tarkempi erottelukykyLue lisää englanninkielisestä pdf-esitteestämme:


FCV-588 kaikuluotain
1.6MB, päivitetty 4.5.2016