Tehokasta kalanetsintää - Furunon avulla

Furunon kalanetsintälaitteilla on pitkät perinteet. Furunon tarina on alkanut ensimmäisen kaikuluotaimen kehittämisellä.

Tehokasta kalanetsintää - Furunon avulla

WASSP Gen 3 mallit

Pienempikokoiset Gen 3 monikeilaluotaimet ovat kompaktimpia ja edullisempia. Mallisto käsittää S3 (Survey) mallin joka on optimoitu pohjantutkimukseen sekä F3 (Fishing) mallin joka on optimoitu kalastukseen.

F3, Fishing malli

Multibeam Screenshot F3


Laite toimii 136-184KHz taajuusalueella (laajakaista CHIRP) lähettäen 224 erillistä luotauskeilaa 120 asteen kulmassa. Sen ensisijaisena käyttötarkoituksena on rannikkokalastus ja laitteen maksimi luotaussyvyys tässä käytössä on +150m. Fishing-mallin ohjelmistossa on optimoitu kalaparvien havainnointi sekä käytettävissä olevat eri näkymät ovat tähän tarkoitukseen soveltuvimmat. Fishing mallilla varmistut, että aluksen trooli on juuri oikealla kohdalla ja samalla parvien muoto ja koko tulevat hyvin esiin. Tällä tavoin verrattuna alaspäin näyttäviin ratkaisuihin on kalastukseen käyttämäsi aika tehokkaampaa, jolloin polttoainetta ja aikaa säästyy. 


F3

S3, Survey malli

Wassp S3 Wreck Image Akld 300x186


Survey malli toimii samalla 136-184KHz taajuusalueella lähettäen 224 luotauskeilaa 120 asteen kulmassa maksimi luotaussyvyyden ollessa +150m, kuten F-mallillakin. Sen käyttötarkoitus on merenpohjan, laiturirakenteiden yms. tutkimus/kartoitus. Käyttäjinä on ruoppausalan yrityksiä, vesirakentajia sekä kalankasvattamoja, kaikkia sellaisia, missä tarvitaan merenpohjasta, satamista, joista ja järvistä tarkkaa yksityiskohtaista pohjakuvaa.

Turn Key mallit

Molemmat uutuusmallit ovat saatavilla myös valmiiksi paketoituna tarvittavilla sensoreilla Turn-Key pakettina, jolloin toimitukseen sisältyy Hemispheren valmistama satelliittikompassi sekä liikesensori kytkentärasioineen, minkä lisäksi ei välttämättä tarvita kuin asiakkaan oma tietokone, johon keskusyksikkö liitetään. Turn-Key mallit ovat vastaavasti S3i ja F3i.


Toimitukseen kuuluu myös asiakkaan tietokoneeseen asennettava CDX ohjelmisto, joka voidaan tarvittaessa vapaasti asentaa useampaankin tietokoneeseen. Tämä on helpoin tapa päästä nauttimaan monikeilaluotauksen eduista:  tehosta omia operaatioita merellä ja käytä aikaa tehokkaammin. Lisäksi hinnallisesti tämä vaihtoehto on edullinen.


Tämä kokonaisuus helpottaa muun muassa siirrettävien järjestelmien rakentamista koska tarvittavat laitteet saadaan helpommin asennettua siirrettävään muotoon esimerkiksi Pelican-suojakoteloon. Etuna on myös se, että DRX-keskusyksikköön voidaan verkottamalla (LAN HUB) kytkeä jopa 5 erillistä tietokonetta. CDX ohjelmiston  lisäksi DRX:n tarjoamaa tietoa voidaan siis käyttää optio lisenssin avulla esimerkiksi TIMEZERO Pro navigointiohjelmassa. DRX on kytkettävissä myös muihin kolmannen osapuolen ohjelmistoihin, joita ovat mm. EIVA, HYPACK ja QINSy survey-ohjelmistot.