Monipuolinen valikoima kommunikointilaitteita

VHF-radiot, MF-HF radiot, Hätälaitteet, INMARSAT, V-SAT.

Monipuolinen valikoima kommunikointilaitteita

Hätälähettimet

EPIRB ja PLB –laitteet on tarkoitettu hätäviestin lähettämiseen satelliitin kautta maa-asemille. SART ja AIS-SART ovat pelastuslautoille tarkoitettuja laitteita ja henkilökohtainen AIS SART raskaaseen ammattikäyttöön.

Hätäviesti kulkee pitkiä etäisyyksiä kansainvälisen Cospat-Sarsat satelliitijärjestelmän hätälähettimillä. Järjestelmän osat ovat satelliitit, maa-asemat, valvontakeskukset ja itse hätälähettimet.

Hätälähettimen käynnistyshetkestä kestää noin 20-40 minuuttia kun sanoma vastaanotetaan Turun Meripelastuskeskuksessa. Jos hätälähettimessä on sisäänrakennettu GPS, kestää sanoman perillemeno noin 10-15 min. Tämän jälkeen löytymiseen vaikuttaa käytössä olevat pelastusyksiköt. 

Hätälähetin on luvanvarainen radiolähetin ja sen käyttöön tarvitaan radiolupa. Katso ohjeita luvan hakemiseen omalta alasivultaan Viestintäviraston sivuilta: Viestintävirasto

(ELT tai) PLB hätälähetin vaaditaan ilmailussa yhä useampiin lentokoneisiin hiljattain tapahtuneen asetusmuutoksen johdosta. PLB on siis vaihtoehtoinen varuste osassa lentokoneita kiinteämmin asennettavalle ELT järjestelmälle.

Tässä vielä tarkemmin muutoksesta (lähde Ficoran tiedote):

 "25.8.2016 jälkeen EASA-ilma-aluksessa tulee olla hätälähetin. Tämä määräys tulee myöhemmin koskemaan myös niitä ilma-aluksia (liite II), jotka eivät ole EU-sääntelyn alaisia − kuitenkin niin, että näille ilma-aluksille ehdotetaan siirtymäaikaa 1.4.2018 saakka."

Lue koko tiedote allaolevasta linkistä: Trafi.fi

Mikäli hankit PLB laitteen ilmailuun, muistathan ilmoitusvelvollisuutesi lentokoneen omistajana myös hätälähetinrekisteriin. Tarkemmat ohjeet löydät ylläolevasta linkistä kuinka toimia.

Koska jälleenmyyntiverkostomme kattaa lähinnä merenkulkualan, voit ilmailuun hankkia laitteen suoraan meiltä pyytämällä tarjouksen sähköpostiosoitteesta: sales a furuno.fi

Varustathan viestisi viitteellä: "PLB/tarjouspyyntö ilma-alukseen OH-xxx".

Toimitamme laitteet koodattuna asiakkaan itse hakemilla ja toimittamilla tiedoilla joten prosessin nopeuttamiseksi ano oma hätälähetinnumerosi valmiiksi.

SART, AIS SART ja EPIRB ovat myös luvanvaraisia radiolähettimiä. Koska ne ovat aluskohtaisia laitteita, niiden rekisteröinti tapahtuu merkitsemällä ne aluksen radiolupaan.

 Furuno Finland Oy on hätälaitevalmistajista Jotronin ja McMurdon virallinen Shore Based Maintenance -huoltopiste Suomessa.

Huollamme näiden valmistajien laitteita tiloissamme Espoossa. Ohjeet löydät sivuiltamme linkistä: 

Hätälaitteiden patterinvaihdot

Hatalah