Navigointituotteita kaikkiin aluksiin

Suorituskykyä ja luotettavuutta ammattilaisille ja veneilijöille.

Navigointituotteita kaikkiin aluksiin

FURUNO NXT on uusinta tutkateknologiaa!

NXT-tutkat ovat solid-state pulssikompressiotutkia, jotka hyödyntävät doppler-teknologiaa turvallisimman navigoinnin varmistamiseksi. NXT -sarjan ominaisuudet Target Analyzer™, Fast Target Tracking™ ja Auto Target Acquire toiminto, jotka tarjoavat vaarallisten maalien optimaalisen havaitsemisen ja herkkyyden. Yhdistettynä RezBoost™ teknologiaan, FURUNO-NXT tutkilla ei ole vertaistaan aluksesi ympärillä liikkuvien kohteiden huomaamiseen ja jäljittämiseen tehokkaasti erittäin tarkalla kuvanlaadulla. Suuremman lähtötehon avoantennimalleissa saavutetaan erinomainen suorituskyky niin lyhyillä mutta myös erittäin pitkillä etäisyyksillä käytössä olevan kehittyneen lähetystaajuuden hallinnalla.


391b-nxt-antennas.png


Furuno DRS NXT pulssikompressiotutkat tunnistaa Doppler-ilmiöön perustuen maalien liikkeen erittäin nopeasti. Tutka värjää alusta kohti tulevat maalit punaisella ja vaarattomat, paikallaan olevat tai poispäin kulkevat vihreiksi. NXT hyödyntää Furuno RezBoost-teknologiaa: sen vaakaerottelukyky vetää vertoja pienemmille avoantenneille erotellessaan kaiut kahden asteen tarkkuudella. Yhdistettynä nopeaan Target Tracking-toimintoon voidaan todeta että ikinä aiemmin kattavan tilannekuvan muodostaminen siitä, mitä ympärillä tapahtuu, ole ollut näin helppoa. Tutka voi seurata jopa sataa maalia samaan aikaan!

Target Analyzer päällä

Drs Nxt Top Ta Ph3

Kaksi lähestyvää maalia näkyvät selkeästi tutkakuvassa punaisella. 

Target Analyzer pois päältä

Drs Nxt Top Ta Ph4


Sadetoiminto

Sadetoiminnossa tutka erottelee vesisateen sinisellä värillä. Tämä on käyttökelpoinen toiminto, kun maalit saattavat sekoittua sateen kaikuihin. 

Drs Nxt Top Ta Ph5


Fast Target Tracking™ ja Auto Target Acquire toiminnot

Kun Fast Target Tracking™ on aktivoitu, vektori ilmestyy tutkanäytölle muutamassa sekunnissa, kun maali on valittu manuaalisesti tai automaattisesti Auto Target Acquire toiminnolla.

Kun Auto Target Acquire toiminto on päällä, 3 NM etäisyydellä laivaa lähestyvät, mahdollisesti vaaralliset maalit lasketaan automaattisesti Doppler laskennalla ja ne laukaisevat hälytyksen (TCPA asetus vaaditaan). 

Näillä toiminnoilla yhteensä jopa 100 maalia voidaan havaita yhtäaikaisesti, kasvattaen merkittävästi turvallisuutta ja yksinkertaistamalla toisen aluksen kurssin ja nopeuden arviointia. 

Drs Top Ftt Ph1


Furuno DRS NXT pulssikompressiotutka on heti käyttövalmis ja se pystyy näkemään SART ja Racon lähettimet yhteen meripeninkulmaan asti DRS4D ja 6A malleissa, DRS12A-NXT ja DRS25A-NXT kykenevät havainnoissaan kahteen meripeninkulmaan.  

 • NXT, Solid-State Doppler tutka
 • Ennennäkemätön Target Analyzer™ toiminto joka tunnistaa lähestyvät vaarat (function instantly identifies hazardous targets)
 • Nopea Target Tracking™, jopa 100 maalia
 • RezBoost™ keilan terävöinti verrattavissa avoantennin kahteen asteeseen
  kupuantennissa, avoantennissa kuuden jalan antennilla jopa 0,7 asteen
  erottelukyky.
 • Kompakti  DRS4D 24" kupu 25W lähetysteholla, avoantennit jopa DRS25A:n 200W lähetysteholla
 • Bird Mode, seuraa lintuja kalapaikkojen etsinnässä
 • Yksinkertainen asennettava, ei tarvetta avoantennin pyörijälle eikä erilliselle
  PSU-virtalähteelle (Power Supply Unit)
 • Uusi fiksu kaapeli jolla olemassaoleva DRS-antenni on helppo päivittää
  uudempaan tekniikkaan
 • Ei lämpeämisviivettä käynnistettäessa = heti valmis käyttö

Lue lisää Furuno DRS-NXT tutkista:

NXTseries_E_200120_U.pdf
2.8MB, päivitetty 23.1.2020