Furuno Ratkaisut

Furunon tuotteilla on pitkä ja vankka historia, sekä laadukkaan ja luotettavan tuotteen maine merenkulkijoiden parissa. Hankkiessasi Furuno-tuotteen tiedät saaneesi jotain mihin luottaa.

Furuno Ratkaisut

Hannu Kesonen - kalamiesten ikoni luottaa Furunoon

Pitkäaikainen Furuno-fani kalastusopas ja kalastusvälinevalmistaja Hannu Kesonen Pohjois-Karjalan Lehmosta päivitti veneensä Trophywalkaround-veneeseen, ja samalla päätti kalastajakonkari kalustaa ohjaamonsa tuliterällä TZtouch järjestelmällä. Se kattaa mm. satelliittikompassin, digitaaliluotaimen ja ultraäänisen sääaseman. Järjestelmää rakentaessa ammennettiin kokemuksia hänen aikaisemmasta SilverCabin veneestä jossa oli Furuno Navnet Vx2-pohjalta rakennettu osittain erillislaittein toteutettu navigointijärjestelmä.

Järjestelmää suunnitellessa uuden veneen rajallisempi ohjauspisteen asennustila pudotti edellisessä veneessä käytetyn erillislaitevaihtoehdon pois ja valittiin yksi suuri kapeareunainen näyttölaite johon kaikki informaatio integroitiin. Koska uisteluvene liikkuu suurimman osan ajastaan autopilotille, tuli pilotillekompassiksi paras mahdollinen suuntatiedon lähde satelliittikompassi, joka myös vakauttaa kaikuluotainkuvasta aaltojen kohoilun. Säätiedot, ilmanpaineen ja tuulensuuntien tiedot on luettavissa monitoiminäytöllä jolloin kalansaantiin vaikuttanut säätila on helppo todeta yhdellä vilkaisulla. 

Kesonen 1

Kysyttäessä Hannulta valintaan johtaneita syitä hän vastasi seuraavaa:

”Arvostan TZtouch-järjestelmän helppoa toimivuutta selkeine suomenkielisine valikoineen. Koska laitteistossa on suuri erottelukykyinen näyttö jossa selkeät näyttörakenteet toiminnoille, ei ole tarvinnut asentaa taakse ollenkaan mitään lisänäyttöjä takiloille. Tietenkin itselleni tärkeä piirre on ettei koko järjestelmässä ole ollut kertaakaan minkäänlaista laitteista johtuvaa vikaa.

Henkeen ja vereen kalamiehenä tärkeä käyttökokemus on, että syvätakilat eivät häiritse luotaimen keilojen signaaleja ja puolisokin on mieltynyt kalanetsintään laitteistolla sen tarkkuuden ja erottelukyvyn johdosta. Luotaimen korkealaatuinen piirtotarkkuus auttaa erottamaan oikeat kalat ja kalastus on realiaikaisempaa kuin ennen. Myös luotaimen historian taaksepäin tarkastelu on osoittautunut hyödylliseksi kun voi palata tapahtumiin.

Kiitosta aktiivikäyttäjältä saa se ettei karttoja tarvitse fyysisesti toimittaa korteilla vaan halutessaan tilaamalla pelkän avauskoodin voi materiaalin vapaasti ladata tarvittavan kartta-alueen kotikoneella muistikortille vaikka reissuun lähtiessä. Tässä samalla korostuu laitteen säätoiminnot sillä asennetun monipuolisen sääaseman lisäksi laite tarjoaa näytölleen tarvittaessa sen kaveriksi verkosta ladatun sääennusteen. 

Yleisesti ottaen järjestelmän kokonaissuorituskyky on erinomainen, autopilotti ajaa sujuvasti kovallakin tuulella ja satelliittikompassin tarkkuus tulee esiin niin kartan ja tutkakuvan synkronoinnissa kuin kaikuluotaimen kompensoinnissakin autopilotin lisäksi. Myös runsas laajennettavuus saa kiitosta jos vaikka tulevaisuudessa ”ruokahalu” kasvaa.

Hankintapäätöstä tehdessäni oli tavoitteena päästä eteenpäin teknologiassa ja sen tarpeen uudet laitteet ovat näyttäneet hyvin. Itseasiassa uuden järjestelmän laitteet ovat ylittäneet odotukset positiviisesti ja tohdin sanoa että ne ovat oman alansa parhaat.

Terveisin, Hannu"