FF-Vessel

Alusten valvontajärjestelmällä tarkka tilannekuva mereltä

FF-Vessel

Integroitu Öljynhavaitsemisjärjestelmä OSD

Öljyn havaitseminen vedessä ja puhdistusoperaatio hoidetaan tehokkaasti Furuno Finlandin FFSS-400 valvontajärjestelmän ja integroidun komentosillan laitteiden yhdistelmällä. Öljytutkan havaitsema öljyläikkä voidaan vahvistaa nopeasti työaseman käyttöliittymällä integroimalla siihen lämpökamera ja öljyvuotoa kuvaava polygoni samaan näyttöön. Tilannekuvan nauhoittaminen ja öljyvuodon havaitseminen samalla järjestelmällä mahdollistaa ympäristöolosuhteiden parantamisen vesillä ja satamissa.


TEHOKAS JA TOIMIVA

Furuno Finlandin integroitu öljyn havaitsemisjärjestelmä voidaan asentaa ja käyttää aluksella tai ohjauskeskuksessa yhdistettynä kiinteään sensoriasemaan maalla. Järjestelmä koostuu seuraavista osajärjestelmistä: 

 • Furuno tutkajärjestelmä (esim. Furuno FAR-2xx7 tai FAR-2xx8)
 • Furuno Finland  FOIL-200 Öljytutka
 • Lämpökamera
  • Stabiloitu jäähdytetty lämpökamera (Esim. Controp QUAD-2 tai DSP-1)
  • Jäähdyttämätön lämpökamera (Esim. FLIR M-sarja)
  • Furuno Finland Kaksoiskamera kiinteisiin asennuksiin
 • Furuno Finland Surveillance station FFSS-400 Valvonta-asema


Kaikki osajärjestelmät integroidaan yhteen luomaan tehokkaasti toimiva alusta öljyvuotojen havaitsemiseen ja seurantaan.

Klikkaa otsikoita alla ja lue lisää öljyn havaitsemisjärjestelmän osista: 


 1. Öljytutka FOIL-200
 2. Controp lämpökamerat
 3. FLIR lämpökamerat
 4. Valvontalaite

Järjestelmäarkkitehtuuri

Osd System Architecture


Furuno tutkajärjestelmän raakavideosignaalit on kytketty FOIL-200 jäätutkan prosessoriin kehittyneeseen signaalin prosessointiin. Öljytutkasta saadaan FFSS-400 valvonta-asemalle tietoa öljynhavaitsemisesta (polygonit näytöllä).  

Valvonta-asema FFSS-400 on järjestelmän integraatioalusta, jolla visualisoidaan tilannekuva (Furuno tutka ja AIS maalit) yhdistettynä tutkan ja lämpökameran säätömahdollisuuksiin.