Tehokasta kalanetsintää - Furunon avulla

Furunon kalanetsintälaitteilla on pitkät perinteet. Furunon tarina on alkanut ensimmäisen kaikuluotaimen kehittämisellä.

Tehokasta kalanetsintää - Furunon avulla

CH-500

12.1” hakusonari CH-500sisältää uusimman teknologian signaalin prosessoinnin, liikkeen havainnoinnin sekä muita teknologioita mahdollistaen entistä tarkemmat toiminnot pidemmän kantaman päästäFuruno Ch500


1. Pidemmät havaintoetäisyydet

Furunon suuren sonarien FSV-sarjasta aiemmin tuttu Auto Filter-toiminto on nyt saatavana näihin kompaktimpiinkin malleihin. Auto Filter antaa vähemmän häiriötä näytölle myös silloin kun gain-asetus on voimakkaalla ja mitta-alueet on pitkiä. Huom: SOG -tieto tarvitaan Auto Filter -toimintoon.

2. Nopeampi päivitys

Kuvan päivitys on nopeampaa kuin entisessä versiossa lyhyillä ja pitkillä mitta-alueilla. Lisäksi saatavilla on nyt enemmän vaihtoehtoja skannauskulmiin 15/18/21/24 astetta perinteisten 6 ja 12 asteen lisäksi.

3. Terävä ja tarkka kuva

Kaikukuvan piirto algoritmi on uudistunut ja nykyinen piirtää kaiun juuri sellaisen muotoisena kuin se oikeastikin on oli kyseessä sitten pohja tai kalaparvi. LCD:n resoluutio on parantunut VGA-tasosta XGA-tasoiseksi samalla. CH-500 tarjoaa tarkemmat ja terävämmät kaikukuvat, joiden avulla on helpompi ymmärtää tarkka kohdekalan parven koko.

Ch250 Ch500

Ylläolevat näyttökaappaukset on tallennettu testeissä Thaimaassa. Sama kalaparvi on havainnoitu kummallakin sonarilla. Siinä missä CH-250:n kuva on pikselöitynyt ja kulmikas, CH-500 näyttää tarkemmin kaiut piirtäen parven alkuperäisen muodon.

4. Sisäänrakennettu vakautin

FURUNOn uusin teknologia on saavuttanut minimaalisen koon liikesensorille ja klinometrille jolloin ne on voitu sijoittaa uuteen anturin lasku/nosto-yksikköön vakiona. Tämän johdosta ei ole enää tarpeen lisätä laitteistoon erillistä liikesensoria tai klinometriä kuten MS-100 tai BS-704 saadakseen stabiloidun kuvan aallokossa.

Stabilointitila

Kun stabilointitila on käytössä, on helppo todeta sen toimivuus kun kuva pohjasta esitetään täydellisenä ympyränä kuten kuvassa yllä.

5. Vesitiivis hissiyksikkö

Hissiyksikkö on uudessa mallissa IP55 tasoisesti vedeltä suojattu. Tämän ansiosta se on entistä helpompi asentaa pieniin kalastusveneisiin. 

6. Paikallisesti vaihdettavissa oleva anturinsuoja

Anturinsuojakuori voidaan uudessa mallissa vaihtaa paikallisesti. Toisin kuin aiemmassa mallissa, ei ole tarpeen vaihtaa koko anturia jos suojakuori halkeaa. Tästä syystä uudempi malli on myös edullisempi elinkaarikustannuksiltaan.

Mikäli tarvitset joskus hankkia sellaisen lisäkuoren, sen tyyppimerkintä on: Soundome cover 06-027-4711-1 (P/N: 10040844110).

 7. Puoliläpinäkyvä valikkonäyttö

Sonarin valikkonäytöt esitetään kaikukuvan päällä puoliksi läpinäkyvinä. Tämä auttaa käyttäjää säätämään laitetta optimaalisesti kun samalla voit nähdä kaikukuvan säädön aikana. 

Toimituskokonaisuus sisältää seuraavat komponentit:

 • Hissiyksikkö CH-5041-2

 • Lähetinvastaanotin CH-503-E

 • Näyttö- ja käyttöyksikkö CH-502/MU-121C-E*
  tai käyttöyksikkö CH-502-E-5 W/ 5M CABLE Black box versiossa.

 • Rungon asennustarvikkeet CH-5082-E

 • Kattava anturi- ja tarvikekokonaisuus
  CH-5048

 • Kaapelisarja FRU-CCCAF18-05M-B
  käyttöyksikölle CH-502**

 • Kaapelisarja FRU-HDMI-5M-AS
  näyttöyksikölle MU-121C-E**

*Asennusjalka kiinnitysnuppeineen sisältyy toimitukseen.

**Ei black box versiossa.


Lue lisää englanninkielisestä esitteestä:

Ch 500 sonari
6.7MB, päivitetty 17.10.2018