Navigointituotteita kaikkiin aluksiin

Suorituskykyä ja luotettavuutta ammattilaisille ja veneilijöille.

Navigointituotteita kaikkiin aluksiin

DRS TUTKA

DRS-tutkat ovat sarja erittäin kehittyneitä digitaalisia tutkasensoreita joiden automatiikka sekä erilaiset erikoistoiminnot kuten Target Analyzer nostavat suorituskyvyssä kauas keskiverron yläpuolelle.

Tästä osoituksena tutkien lukuisat testivoitot ympäri maailmaa sekä NMEA-järjestön (National Marine Electronics Association) Yhdysvalloissa jo yli 40 vuotta Furunolle myöntämä palkinto markkinoiden parhaasta tutkasta. DRS-antennien valikoima kattaa markkinoiden laajimman valikoiman kupu- ja avomallisia antenneja pienestä 46cm halkaisijan kuvusta (DRS4W wifimalli iPadeille ja DRS4DL+ Navnet/Timezero sovelluksiin) aina 6-jalan lavalla varustettuun 200W tehoiseen pulssikompressio DRS25A-NXT malliin asti.

Mallistossa on perinteisempiä pulssitutkia sekä käänteentekevä NXT pulssikompressiotutkasarja kupuantennimallista avoantenneihin, joka kykenee erottelemaan maalit eri värillä mikäli ne lähestyvät, ja erottelukyky on kupuantennillakin perinteisempien pienempien avoantennien luokkaa. Avoantenneissa tarjonta kattaa eri tehoisten NXT mallien lisäksi myös X-Class avoantennit.

DRS-sarjassa on tarjolla myös edullinen antennivaihtoehto DRS4DL+, joka soveltuu parhaiten hitaampiin veneisiin joissa 24rpm kierrosnopeus riittää mainiosti.


NXT-tutka, seuraava luku tutkateknologiassa!

Mikä on NXT-tutka? Furunon NXT-tutkasarjan tutkat ovat pulssikompressioon perustuvia Solid State -tutkia, joissa ei ole perinteisessä pulssitutkassa käytettävää magnetronia. Ne hyödyntävät ainutlaatuisella tavalla Doppler-teknologiaa havaitsemalla vaarallisia kohteita automaattisesti ja värjäämällä ne vihreästä tutkakuvasta punaiseksi. Luonnollisesti pulssitekniikasta luopuminen saa aikaan sen, että tutka on aina käyttövalmis ilman pakollista lähettimen lämpenemisen odottelua. Uusi teknologia näyttäytyy käyttäjälle käytön helppoutena kun automatiikka poimii maalit seurantaan, seuraa niitä käytännössä reaaliajassa ja merkitsee vaaralliset maalit huomiovärillä. Kuvan erottelutarkkuus on vaakaerottelun osalta omaa luokkaansa sekin: kupuantenni DRS4D-NXT kykenee parhaimmillaan kahteen asteeseen ja avoantennilla varustettu DRS6/12/25A-NXT 0,7 asteen tarkkuuteen, kun RezBoost keilan tarkennustoiminto on päällä.


Fast Target Tracking ja Auto Target Acquire-toiminnot

Drs Top Ftt Ph1


Kun NXT-tutkassa on aktivoituna Fast Target Tracking -toiminto, menee vain muutama sekunti siihen, kun laite piirtää suuntavektorin valitulle maalille. Maali voi olla valittuna joko manuaalisesti tai automaattisesti Auto Target Acquire -toiminnolla.

Kun Auto Target Acquire -toiminto on päällä, 3mpk etäisyydellä lähestyvät maalit omasta aluksesta, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia, otetaan automaattisesti seurantaan ja hälytys laukeaa (vaatii TCPA-arvon asettamisen ennalta toiminnolle).

Yhdessä nämä toiminnot voivat seurata jopa sataa samaan aikaan seurattua maalia lisäten huomattavasti turvallisuutta ja yksinkertaistaen muiden alusten nopeuden ja suunnan arviointia.


RezBoost keilan tarkennus -toiminto

Drs Top Rez Ph1


Furunon patentoima RezBoost-teknologia sisältyy tutka-antennihin parantamaan resoluutiota ja se saa aikaan vakuuttavan suorituskyvyn. Kun RezBoost-toiminto on asennettu maksimiinsa, tarkkuus antaa uskomattoman yksityiskohtaisen kuvan useammista maaleista ja vähentää ruudulla näkyvää epätarkkuutta.

DRS-sarjan kanssa yhteensopivat monitoiminäytöt löydät tästä:

NavNet TZtouch monitoiminäytöt

DRS-sarjan kanssa yhteensopivat PC-ohjelmistot löydät tästä:

MaxSea karttaohjelmat veneilijälle