Furuno Ratkaisut

Furunon tuotteilla on pitkä ja vankka historia, sekä laadukkaan ja luotettavan tuotteen maine merenkulkijoiden parissa. Hankkiessasi Furuno-tuotteen tiedät saaneesi jotain mihin luottaa.

Furuno Ratkaisut

Helsingin yliopiston tutkimuskatamaraani Augusta on merentutkimuksen huipputasoa

Helsingin Yliopiston uusi alus on varustettu modernilla ja suorituskykyisellä navigointijärjestelmällä, jonka ytimessä on Furuno FAR-sarjan tutka ja Furuno ECDIS-järjestelmä. Näiden laitteiden tuottama informaatio tuodaan suurikokoisille laadukkaille Marine-näytöille aluksen ohjaamoon. Furuno VHF/DSC ja MF/HF radioiden lisäksi alus on varustettu McMurdon valmistamilla hätävarusteilla (EPIRB, AIS-SART, GMDSS VHF käsipuhelimet). Kaikki laitteet täyttävät kauppamerenkulun tarpeet.


Augusta on 18 metriä pitkä katamaraani, joka soveltuu erityisesti rannikonläheiseen merentutkimukseen. Alus on hankittu lahjoitusten ja valtion vastinrahaohjelman avulla, ja sen on rakentanut suomalainen Oy Kewatec AluBoat Ab Kokkolassa. Alus kastettiin 18.10. Helsingissä ja se on rakennettu yliopiston tutkijoiden ja projektiryhmän yhdessä laatimien suunnitelmien mukaan.


Alumiininen katamaraani pystyy kulkemaan matalissa vesissä ja soveltuu siksi rannikonläheiseen Itämeritutkimukseen. Uusi alus tutkii niin merenpohjaa, vesimassoja kuin leväkukintojakin. Suurella nosturilla voi nostaa merenpohjasta niin näytteitä kuin liikutella tutkimusinstrumentteja merenpohjaan ja takaisin ylös. Aluksella on tilaa 30 hengen kurssi- ja tutkimusryhmille sekä miehistölle. Katamaraani kulkee jopa 18 solmun nopeudella ja se pystyy toimimaan myös 5 cm paksuisessa jäässä. Augustan nopeus mahdollistaa myös päivänmittaiset tutkimusreissut laajallakin alueella. Alus tulee myös olemaan tärkeä osa yhä tiiviimpää Baltic Bridge -yhteistyötä Tukholman yliopiston Itämerikeskuksen kanssa.