Furuno Finland Oy

Suuri osa tuotteistamme on tehty ammattikäyttäjille, joiden vaatimukset ja luokitukset ovat kovemmat. Se tarkoittaa myös, että veneilijöiden laitteistot tehdään samalla kokemuksella ja laadulla.

Furuno Finland Oy

Furuno on KIPPARI-lehden tutkatestin voittaja!

Furuno on KIPPARI-lehden tutkatestin voittaja!

Furuno Finland Oy (info a furuno.fi), 15.3.2013

Kippari-lehden numerossa 3/2013 vertailtiin edullisempia, jokamiesveneilijän tutkia ja tutkat vertailtiin vain tutkaominaisuuksien avulla.

Testissä olivat mukana seuraavat tutkat: Furuno M1623, Furuno DRS2D tutka ja MFD8 näyttö, Garmin GMR 18 HD tutka ja GPSMAP 720 –näyttö, Lowrance 3 G tutka ja HDS-7m gen 2 touch –näyttö, Raymarine RD418HD tutka ja e95 –näyttö, Seiwa MDS-1 näyttö ja 701i –näyttö sekä Simrad 3 G tutka ja NSS8-näyttö. 

Tutkat kokeiltiin vesillä veneessä Helsingissä, ja tutkia vaihdeltiin useaan kertaan. Havainnot talletettiin valokuvaamalla tutkaruudun näkymä eri tarkastelupisteissä. Testissä keskityttiin vain siihen, mitä tutkalla näkee, miten käyttölaite toistaa ja millaista on tutkan ohjaus, ja yritettiin toimia kuten peruskäyttäjä tutkaa käyttäessään. 

FURUNO M1623 yllätti ominaisuuksillaan! Pieni antenni antoi samantasoisia tuloksia kuin uuden tekniikan kalliimmat mallit, vaikka se aiheuttaakin enemmän säätötyötä. Pieni ja perinteinen tutka näki helposti mistä mennään sisälle kumpaankin Lauttasaaren satamaan. Tutkan käyttö oli helppoa ja nopeaa, kunhan sen ensin opetteli. Testin edullisin tutka! 

FURUNO DRS8D ja MFD8, Furunon pienin digiantenni, toisti kuvan selkeämmin kuin yksikään muu testin tutka, ja Furuno toisti kaiken laadukkaan tasaisesti. Tutkan käyttö oli helppoa ja loogista. Tutkakuva ei muuttunut paljoa kierros kierrokselta, rantaviiva ei muuttanut muotoaan antennin pyöriessä eikä viittojen koko paisunut ja kutistunut edestakaisin . Näytön laatu oli silmälle hyvä. Yönäyttö oli lähes täydellinen, kontrasti ja selkeys säilyivät himmennyksen loppuun asti, näppäimistön valo muuttui kun himmennettiin. 

Furuno on omaa luokkaansa! DRS2D -tutka pääsi lähialueella lähelle laajakaistatutkaa ja muussa käytössä ylitti sen. Näyttö oli selkeä. M1623 pikkututka oli koostaan huolimatta täysiverinen tutka, joka hoiti tehtävänsä moitteetta. Laadukas valinta hintatietoiselle veneilijälle! Furuno DRS2D ja MFD8 –yhdistelmälle 4(5) tähteä ja M1623 tutkalle 3 tähteä. Takaisin