Navigointituotteita kaikkiin aluksiin

Suorituskykyä ja luotettavuutta ammattilaisille ja veneilijöille.

Navigointituotteita kaikkiin aluksiin

FAR-2xx7 sarja

Furunon suosittu ja suorituskykyinen FAR-2xx7 tutkasarja on syntynyt tuloksena FURUNOn 50 vuoden kokemuksesta merenkulkuelektroniikan kehityksessä. Tämä tutkasarja täyttää kaikki kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n asettamat vaatimukset kaikenkokoisille SOLAS-aluksille.

Tutkasarjaa voidaan toimittaa sekä X-alueen (3 cm aallonpituus) että S-alueen (10 cm aallonpituus) lähettimillä varustettuna. Kumpaakin lähetintyyppiä saa Black Box (ilman näyttöä), 20,1" ja 23,1" näyttölaitteella varustettuna.

FAR-2xx7 tutkasarja on kotimaan aluksissa ja viranomaiskäytössä suosittu Black Box –versio, jolloin se toimitetaan ilman näyttölaitetta. Tällöin tutkaan voidaan liittää mikä tahansa DVI-liitännällä oleva näyttölaite, joka sopii asennettavaan alukseen ja käyttötarkoitukseen. Tällainen yhdistelmä ei ole IMO-hyväksytty, joten sitä ei voi käyttää ulkomaan liikenteessä olevissa aluksissa.

FAR-21x7 tutkasarja on tyyppihyväksytyllä 20,1" TFT-näytöllä, jolloin ne täyttävät IMO:n vaatimukset 10.000 GRT kokoisiin aluksiin saakka.

FAR-28x7 tutkasarja on tyyppihyväksytyllä 23,1" TFT-näytöllä, jolloin se täyttää IMO:n vaatimukset kaikenkokoisissa aluksissa.

Tyyppihyväksytyt korkearesoluutioiset näyttölaitteet esittävät tutkamaalit terävästi eri väreinä. Myös taustavärejä voidaan vaihtaa yö/päiväkäyttöä ajatellen miellyttävämmäksi eri valoisuuden mukaan. Tutkakuvassa oleville omille merkeille, symboleille ja teksteille on vaihdettavissa myös erikseen omat värinsä.

Maalien erottaminen on saatu erinomaiseksi kehittyneellä nykyaikaisella signaaliprosessoinnilla, kaikujen laajennuksella, kaikujen keskiarvolaskennalla ja muilla tutkasignaaliin vaikuttavilla säädöillä. Tutkakuvaan on mahdollista asettaa kaksi hälytysaluetta eri etäisyyksille ja sektoreille. Muita aluksia voidaan seurata edistyksellisellä ARPA-toiminnolla. AIS-liitäntä on myös tutkassa jo vakiona.

X-alueen tutkiin on saatavilla kolme eri antennihalkaisijaa, 4', 6,5' ja 8'. S-alueen tutkiin antennihalkaisija on 9' tai 12'. Antennin pyörimisnopeus on vakiona 24 rpm, mutta tutka on saatavilla myös 42 rpm nopeudella, jolloin tutkakuva päivittyy lähes tuplasti tiheämmin. 

Sn 36af

Far 28x7 Front
  • 12/25 kW X-alueen lähetysteho
  • 30 kW S-alueen lähetysteho
  • 4' / 6,5' / 8' X-alueen avoantennivaihtoehdot
  • 12' S-alueen avoantenni
  • 20,1" tai 23,1" tyyppihyväksytyt TFT-näytöt


Lue lisää:

Far 21x7 Tutka
536KB, päivitetty 22.1.2014
Far 2807 Tutka
913KB, päivitetty 22.1.2014