Navigointituotteita kaikkiin aluksiin

Suorituskykyä ja luotettavuutta ammattilaisille ja veneilijöille.

Navigointituotteita kaikkiin aluksiin

FR-8005 sarja

FR-8065/8125/8255

Furuno FR-8005 sarjan tutka on suunniteltu kaikentyyppisiin aluksiin. Siitä löytyy kolme eri mallia; FR-8065 (6 kW), FR-8125 (12 kW) ja FR-8255 (25 kW) lähettimillä. Kaikkia malleja saa joko 4' tai 6' avoantennilla. Antennin pyörintänopeuden suhteen on valittavissa kaksi vaihtoehtoa, joko 24rpm tai 48rpm versiot.

FR-8065 soveltuu parhaiten kotimaan ammattiliikenteeseen kuten vesibussit, työaluksiin, kalastusaluksille, viranomaiskäyttöön tai suurempiin huviveneisiin. Tutkassa on viimeisintä teknologiaa oleva logaritminen vastaanotin automaattisella virityksellä ja häiriöiden vaimennuksella. Näyttö on korkearesoluutioinen 12,1" TFT (800x600)-pystyvärinäyttö joka näyttää kaiut pidemmälle eteenpäin. 

Tutkan ominaisuuksiin kuuluu todelliset värikaiut joissa väri ilmaisee kaiun voimakkuutta. Tämä helpottaa todellisten kaikujen havaitsemista häiriöiden seasta. Merkit, symbolit, viivat, tekstit ja kaiut esitetään eri väreillä jolloin ne ovat helposti erotettavissa toisistaan. Sijainti ja suuntatiedot kytkemällä tutka voi esittää todelliset muiden kaikujen hännät suhteessa niiden suuntaan ja nopeuteen maan suhteen.

Niin monipuolinen kuin FR-8005 sarjan tutka onkin, on se silti saatu äärettömän helppokäyttöiseksi. Kiitos hyvin suunnitellun käyttöpaneelin, kahden käyttäjän muokattavan toimintonäppäimen ja helposti ymmärrettävän valikon.

Tutkan muihin ominaisuuksiin kuuluu kaksi liikuteltavaa etäisyysmittarengasta (VRM) ja elektronista suuntaviivaa (EBL), EBL/VRM siirto pois aluksesta, keskipisteen siirto, zoom, kaikujen häntä, kaikujen laajennus ja kaksi hälytysaluetta.

Näyttötavaksi voidaan valita neljä eri tapaa; keula-ylös (Head-Up), kurssi-ylös (Course-Up), pohjoinen ylös (North-Up) tai tosiliikenäyttö (True-Motion). Kurssi-, pohjoinen ylös ja tosiliike vaativat suuntatiedon kompassilta ja tosiliike vielä nopeustiedon. Tosiliikenäytössä kaikujen hännät ovat havainnollisempia koska ovat vain liikkuvissa kohteissa. Hälytysalueet on tehtävissä sektorina tai kokoympyränä minne ja minkäkokoisina tahansa. Käyttäjä voi valita hälytyksen joko sisääntulevasta tai pois menevästä kaiusta. Nämä hälytykset ovat sekä visuaalisesti nähtävissä tutkakuvassa että kuultavissa äänihälytyksenä.

Lisäämällä lisävarusteena saatavan ARP-10 ARPA-kortin, käyttäjä voi ottaa automaattisesti seurantaan 10 maalia joista saadaan hälytys, jos ne ovat annettujen etäisyys/aika rajojen sisäpuolella. Tutkaan voi liittää myös AIS-vastaanottimen, jolloin sen vastaanottamat maalitiedot varmentavat ARPA-maalien tietoa.

 

1d3a-fr-8005.jpg
  • 6/12/25 kW X-alueen lähetysteho
  • 24 tai 48 RPM
    pyörintänopeus vaihtoehdot
  • 4' / 6' X-alueen avoantennivaihtoehdot
  • Kehittynyt
    digitaalinen signaalinprosessointi

  • 12,1” LCD-näyttö

Lue lisää:

FR-8005 tutka
2.9MB, päivitetty 11.4.2016