Monipuolinen valikoima kommunikointilaitteita

VHF-radiot, MF-HF radiot, Hätälaitteet, INMARSAT, V-SAT.

Monipuolinen valikoima kommunikointilaitteita

SmartFind S10 McMurdo

SmartFind S10 henkilökohtainen AIS-lähetin on innovatiivinen manuaalisesti aktivoitava kannettava turvalaite, joka yhdistää AIS- ja GPS-teknologiat. Se on suunniteltu auttamaan nopeaa henkilöiden pelastamista jotka ovat joutuneet vaikeuksiin meriolosuhteissa.

Kun laite on aktivoitu, SmartFind S10 AIS-lähetin lähettää GPS-sijaintitiedon kaikille AIS:lla varustetuille aluksille ja maa-asemille, jotka ovat peittoalueella ja samalla lähellä avustamaan pelastustehtävissä. SmartFind S10 on täysin vesitiivis aina 60m syvyyteen asti. Jokainen laite on varustettu yksilöllisellä 97-alkavalla MMSI-tunnuksella, jolloin voidaan varmistaa jokaisen miehistönjäsenen löytyminen. 

AIS-lähettimiin lähetettävän viestin lisäksi laitteessa on vilkkuva Led-valo. Lithium-paristo antaa laitteelle vähintään 24 tunnin hätälähetyksen ja viiden vuoden varastointiajan. Laitteen toimintakyvyn voi käyttäjä testata itse, mutta paristonvaihto tulee tehdä valtuutetussa huoltopisteessä.

Toimitamme maahantuomamme laitteen mukana myös suomenkielisen käyttöohjeen.

Laite soveltuu kaikille vesilläliikkujille, joilla on AIS-vastaanotin aluksella tai muussa harrastuksessa tukialuksella (jollapurjehdus, sukellus yms).

Lue lisää:

Mcmurdo S 10 Presentation
939KB, päivitetty 23.1.2014
McMurdo S10 Manual
5.5MB, päivitetty 23.1.2014
Avainsanat AIS, Ammattiliikenne, Epirb, GPS, Hätälähetin, Kalastus, Kauppalaiva, Kommunikointi, Kotimaanliikenne, McMurdo, Purjehdus, SART, Ulkomaan liikenne, Valvonta, Veneily, Viranomaiset

Smartfind S10


  • Pituus 198,5mm, paksuus 47mm, paino 190g
  • Vesitiivis 60 m syvyys
  • Lähetettävät AIS-viestit: Message 1(UID, GPS-sijainti, SOG, COG ja UTC), Message 14 (MOB ACTIVE tai MOB TEST)
  • Käyttölämpötila: -20°C - +55°C
  • Tyypillinen kantama 4mpk, kun vastaanottava antenni 5m merenpinnasta.
  • Valmiiksi tehtaalla ohjelmoitu ID-numero, ei vaadi Suomessa erillistä rekisteröintiä.